Relax na plážích Kypru + JÍZDA DŽÍPY + RUČNÍ VÝROBA SÝRU HALLOUMI (letecky z Pra

Místo:
Kypr Kypr
doprava:    letecky strava:    polopenze ubytování:    hotel ***
Kód: 605834 Délka: 8 denní zájezd 4 termíny: od 17.5.2024
ceny od

33 990 Kč

dříve
  • Pobytové zájezdy
Starosti stranou, je čas na pohodu… Afroditin ráj vás dostane. Zrelaxujete na plážích Pafosu, objevíte pestrý život pod hladinou a možná i mořské želvy. Můžete prozkoumat potopený vrak, vyrobit si vlastní sýr halloumi, užít si jízdu džípem, koupání v Blue Lagoon nebo plavbu lodí. A ochutnávat kyperské meze, souvlaki i skvělé víno. Načerpejte novou sílu a prožijte odpočinek na Kypru!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Jízda džípy přírodní rezervací Akamas

Dospělý 1300.00 Kč

Výroba sýru Halloumi a ochutnávka vína

Dospělý 2600.00 Kč
Dítě 2100.00 Kč

Odpočinková plavba lodí s koupáním

Dospělý 1300.00 Kč
Dítě 750.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: polopenze

snídaně a večeře jsou zajištěny v hotelu
během dne je počítáno s časem na oběd

Ubytování: hotel ***

ubytování je zajištěno ve 3* hotelu ve dvoulůžkových a třílůžkových pokojích

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Larnaky dle letového řádu. Po příletu se přesuneme na hotel do Pafosu a začne opravdový relax! Přivítá vás město s bohatou historií a nespočtem krásných pláží.
2. den: Vítejte na Kypru, ostrově Afrodity… Písčité pláže jako zrozené k odpočinku už na vás čekají. Nadšenci historie jistě ocení fakultativní výlet do Pafosu, kde probádáme archeologický park (UNESCO) i podzemní královské hrobky. Večer ochutnáme tradiční kyperské meze.  Dovolená, o které jste snili, je tady. Pafos se právem řadí k nejkrásnějším kyperským letoviskům . Nádherné pláže, průzračné moře, starobylá kultura, mystická atmosféra, stylové taverny… Co víc si přát? Odpočinková idylka, jak má být. Pro aktivnější zájemce je připravena fakultativní procházka městem Pafos . Navštívíme archeologický park zapsaný na seznamu   světového dědictví UNESCO . Ohromí nás především  podzemní královské hrobky  tvořící ohromnou nekropoli skalních hrobů z helénského a římského období. Naší pozornosti neuniknou ani nádherné mozaiky v Dionýsově a Théseově vile nebo katakomby sv. Solomoni , v nichž si prohlédneme svatyni zasvěcenou židovce Solomoně, jejíž sedm synů bylo podle pověsti kvůli své víře vhozeno do nádrže s vroucím olejem.  A nebude chybět ani pravá  kyperská kuchyně. Připraveni? Se zájemci se večer vydáme do místní taverny a ochutnáme tradiční kyperské meze .  Jde o rozsáhlé menu skládající se z několika chodů . Nabízí se vám tak jedinečná příležitost ochutnat veškeré delikatesy, které kyperská kuchyně nabízí. Od salátů, přes mořské plody, ryby, kebab, olivy, grilovaný sýr haloumi až po sladkou tečku na závěr v podobě želé z hroznového vína s mandlemi neboli soutzioukos .  Po skvěle zakončeném dni se společně nebo individuálně vrátíme na hotel.
3. den: Slunce, písek a nekonečný klid. Symboly dalšího dne dovolené v kyperském ráji. Budeme si dopřávat lahodné míchané drinky a příjemně lenošit ve stínu palem. Nabízí se i šnorchlování, při kterém objevíte utajené krásy mořského dna a místní živočichy.  Vychlazené koktejly, blankytná obloha a božský klid. Zahoďte starosti a začněte naplno odpočívat ! Na výběr máte hned několik pláží a ta nejznámější v okolí nesoucí název Coral Bay je na dosah ruky.  Pokud patříte mezi zkoumavější povahy, nasaďte si brýle a vydejte se šnorchlovat . Zdejší vody ukrývají kromě jiného i mořské želvy . Kypr je oblíbenou destinací potápěčů . Pokud jste někdy chtěli potápění vyzkoušet, teď máte tu pravou příležitost. Průvodkyně vám poradí se zajištěním potřebného vybavení v potápěčském obchodě a pak už se směle můžete vydat třeba na průzkum místního potopeného vraku lodi . 
4. den: Šumění vln nebo adrenalinová jízda. Co vás láká více? Opět si můžete nerušeně užívat plážovou pohodu. S milovníky dobrodružství vyrazíme džípy do přírodní rezervace Akamas. Projdeme se kaňonem v rokli Avakas a navštívíme i želví zátoku. Stačí nasednout... I dnes se můžete dát přednost odpočinku na lehátku a začíst se na pláži do své oblíbené knihy. Odpočívejte, jak je libo. Pro dobrodruhy máme adrenalinový  fakultativní výlet džípy do přírodní rezervace Akamas .   Ráno nastoupíme do džípů a vyrazíme směr západní pobřeží. Vydáme se přes banánové plantáže až do rokle Avakas . Při krátké procházce projdeme menším kaňonem s kamennými útvary, kde můžeme narazit na ohrožené druhy rostlin či hmyzu . Další zastávkou bude zátoka Lara , kde se dozvíme zajímavosti o záchraně mořských želv , které na tuto pláž kladou svá vejce. V neposlední řadě navštívíme Afroditiny lázně , proslulý přírodní bazének s kříšťálově čistou vodou a vodopádem.  A hlavně nezapomenout plavky, vyrazíme totiž i do Blue Lagoon neboli Modré zátoky, jež je známá svou křišťálově čistou vodou a je vhodným místem pro  šnorchlování .  Během dne je počítáno i s obědem, který si můžete dát v jedné z místních restaurací či si oběd nechat zabalit s sebou a udělat si piknik. 
5. den: Celý den můžete věnovat oddechu a koupání v křišťálovém moři. Se zájemci se vypravíme do pohoří Troodos, kde si vyzkoušíme výrobu sýru halloumi u místní farmářky. Vlastní výrobky náležitě ochutnáme a okoštujeme kyperské víno i typické sladkosti. Nenechte si ujít nejlepší gurmánský zážitek na Kypru!  Pro ty z vás, jež se od slunce neodtrhnou, bude opět k dispozici vyhřátá pláž . Bez zábran si můžete užívat středomořskou atmosféru , relaxovat nebo prozkoumat nejkrásnější zákoutí při procházce po pobřeží. Pro gurmány máme připraven jedinečný fakultativní výlet do pohoří Troodos s kurzem vaření sýru halloumi na místní farmě s ochutnávkou vína .   Ráno odjedeme do horské vesničky na malou farmu jedné místní dámy, která nás krok po kroku provede tradiční ruční výrobou kyperského sýra halloumi . Vlastnoruční výrobek si následně společně vychutnáme v čase, kterému se anglicky s oblibou říká brunch a u nás lidově branč, i s dalšími pochutinami. Nasyceni výborným sýrem, který se velice často podává grilovaný, se přesuneme dále do hor. Čeká nás vinice se starým lisem hroznů a budeme mít možnost i ochutnat vynikající kyperské víno .  Při cestě zpět do Pafosu na hotel bude naší poslední zastávkou vesnička Geroskipou proslulá výrobou tradičních sladkostí , které samozřejmě můžete okusit dle libosti. 
6. den: Odpočinek u Středozemního moře pokračuje… Nechte se unášet na vlnách při plavbě po okolních zátokách. Čeká vás fantastický půldenní fakultativní zážitek na palubě výletní lodi. Koupání, šnorchlování, grilované pochoutky, osvěžující koktejly i výhledy na ostrov – relax s puncem dokonalosti. Plážového lenošení není nikdy dost. Pokud přece jen potřebujete změnu, tak dnešek je k tomu jako stvořený. A přitom nepřijdete o průzračné moře ani vodní radovánky. Využijte jižního středozemního slunce naplno a nasajte jeho energii – z paluby lodě. Se zájemci dopoledne vyrazíme do přístavu v Pafosu, odkud se vydáme na poklidnou půldenní plavbu . Nebudou chybět výhledy na pevninský Kypr , na programu je i zastávka na koupání či šnorchlování a budete tak mít příležitost prozkoumat další část místního podmořského života a třeba i tady narazíte na mořskou želvu.  V průběhu plavby se podává oběd. Na výběr je nepřeberné množství grilovaných pokrmů, salátů, ovoce a pochutin včetně nápojů . 
7. den: Plnými doušky si užijeme poslední den na prosluněném Kypru. Vychutnáme si ostrovní atmosféru, budeme odpočívat a načerpáme novou energii i místní pohodu. Závěr úžasné dovolené na věčně slunném ostrově se blíží. Načerpejte sluneční paprsky do zásoby a nechte se hýčkat koktejly u bazénu . Tento den je celý určený k odpočinku. Můžete ho využít i k nákupu suvenýrů, nakouknout do místních taveren a ochutnat například typické souvlaki neboli maso grilované na špejli . Doporučujeme také nenechat si ujít příležitost a vyzkoušet místní kebab . V případě zájmu můžete s průvodkyní podniknout večerní procházku po okolí. Celý den je jen váš, tak si ho skutečně užijte!
8. den: Rozloučíme se s Kyprem a odletíme zpět do ČR dle letového řádu. 
Termín cena-1 Poznámka
17.05.2024 0:00:0024.05.2024 0:00:00 pátek - pátek 33 990 Kč objednej
13.07.2024 0:00:0020.07.2024 0:00:00 sobota - sobota 33 990 Kč objednej
05.08.2024 0:00:0012.08.2024 0:00:00 pondělí - pondělí 33 990 Kč objednej
29.09.2024 0:00:0006.10.2024 0:00:00 neděle - neděle 33 990 Kč objednej

Vysvětlivky

  • Cena-1: dospělý
  • Cena-2: Příplatek za jednolůžkový pokoj
(TourOperátor: Radynacestu, s.r.o.)

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – Larnaka a zpět
  • doprava z letiště na hotel a zpět
  • 7x ubytování
  • 7x snídaně
  • 7x večeře
  • český průvodce po celou dobu zájezdu

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění
  • fakultativní výlety a vstupné na místě
  • příplatek za all inclusive 4 500 Kč
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 3 200 Kč
Radynacestu, s.r.o.

©2024 Cestování.cz